Jauna virtuves iekārta – kādu izvēlēties un ko ņemt vērā?

Lai virtuvē atrasties būtu patīkami un ērti, svarīgi izvēlēties piemērotu tās iekārtojumu un mēbeles.

Virtuve ir mājas sirds. Tā ir vieta, kur ne tikai gatavo ēdienu, bet nereti arī socializējas ar ģimeni un draugiem. Lai virtuvē atrasties būtu patīkami un ērti, svarīgi izvēlēties piemērotu tās iekārtojumu un mēbeles. Galds, krēsli, sadzīves tehnika, plaukti, skapīši un galu galā -virtuves iekārta – tam visam ne tikai labi jāizskatās, bet arī jāatbilst praktiskajām virtuves saimnieka vajadzībām. Šajā rakstā apskatīsim dažādas virtuves iekārtas, to risinājumus un faktorus, kas jāņem vērā, izvēloties virtuves iekārtu, kas patiks tieši Tev, taču vispirms iesakām sākt ar iedvesmas meklējumiem internetā. Sāc, piemēram, ar ikea.lv vai Pinterest izpēti un smelies idejas, kuras būtu atbilstošas tieši Tavai jaunajai virtuvei.

Mazas virtuves iekārtas
Stūra virtuves iekārtas
Lietotas virtuves iekārtas
Virtuves iekārtas cenas
Iebūvējamās virtuves iekārtas
Iebūvējamās virtuves iekārtas mazām virtuvēm

Mazas virtuves iekārtas

Kompaktām virtuvēm nepieciešama risinājums, kas maksimāli ļauj izmantot pieejamo telpu. Mazas virtuves iekārtas spēj nodrošināt visas nepieciešamās funkcijas, neaizņemot daudz vietu. Izvēloties virtuves iekārtas mazām virtuvēm, svarīgi ņemt vērā šādus aspektus:

Kompaktums un funkcionalitāte

Mazu virtuvju iekārtām jābūt nelielām un tajā pašā laikā tām jānodrošina visas ikdienā vajadzīgās funkcijas. Ikvienā virtuvē, lai varētu pilnvērtīgi gatavot, vajadzīga plīts vai cepeškrāsns, vislabāk, protams, tām abām, jo ne vienmēr ir vēlme ko cept uz pannas vai vārīt katlā un ne vienmēr ir pieejams laiks cepeškrāsns uzsildīšanai un lielāku maltīšu pagatavošanai. Mazas virtuves noteikti jāaprīko ar tādām iekārtām un rīkiem, kas vairākas funkcijas apvieno vienā. Varbūt Tev noderētu gaisa friteris, kurā var pagatavot ne tikai fritētus ēdienus mazā eļļas daudzumā, bet arī daudz ko citu.

Optimāls telpas iekārtojums

Izmanto katru pieejamo telpas daļu – no sienām līdz pat stūriem iespējams pārdomāti izplānot katra kvadrātmetra pielietojumu, lai plauktos un skapīšos varētu novietot virtuvei nepieciešamās lietas, ēdiena gatavošanas, pasniegšanas un uzglabāšanas traukus, kā arī produktus. Būtisks ir plauktu un skapīšu novietojums, kā arī veiksmīgs nepieciešamo lietu izkārtojums – tā, lai katru dienu nenāktos sadzīvot ar kādu punu vai lai diendienā nebūtu jākāpelē pēc nepieciešamās bļodas. Ļoti noderīgas var būt iebūvējamas skapīšu sistēmas un plaukti, kas uzstādīti augstāk, taču tad iesakām iegādāties arī drošu un ērtu kāpsli. Īpaši būtiski tas ir mājsaimniecībās ar atšķirīga auguma ģimenes locekļiem.

Ergonomika

Lai arī telpa ir ierobežota, visām iekārtām jābūt ērti izmantojamām un sasniedzamām. Izvairies no iekārtām, kas rada šaurības sajūtu, kavē brīvu kustību vai ir par lielu Tavai nelielajai virtuvei. Rūpīgi izvēlies optimālo virsmas augstumu, izlietnes un ledusskapja novietojumu, ikdienā aktuālo lietu atrašanās vietu un to, vai visi ģimenes locekļi varēs to ērti aizsniegt. Retāk izmantojamās lietas ir kā radītas augstākajiem skapjiem – augstie plaukti un, piemēram, ziedu vāzes (ja vien ziedi jūsu mājās ir retums) ir ļoti veiksmīgs risinājums.

Kompaktām virtuvēm nepieciešama risinājums, kas maksimāli ļauj izmantot pieejamo telpu.

Stūra virtuves iekārtas

Stūra virtuves iekārtas ir lielisks risinājums, ja vēlies izmantot telpas stūrus, kas citkārt paliek neizmantoti. Stūra iekārtas var būt noderīgas gan mazās, gan plašās virtuvēs. Zemāk minēti daži svarīgi faktori, kas noderēs, izvēloties stūra virtuves iekārtas:

Dizains un funkcionalitāte

Stūra skapīši un plaukti ir pieejami dažādos dizainos, kas pielāgoti atšķirīgām vajadzībām un gaumei. Piemēram, karuseļa tipa plaukti ļauj ērti piekļūt visiem priekšmetiem, kas novietoti skapīša tālākajā daļā, aizmugurē.

Telpas izmantošana

Stūra iekārtas palīdz maksimāli izmantot pieejamo telpu, nodrošinot papildu glabāšanas vietu un padarot virtuvi funkcionālāku.

Ergonomika

Ikvienai virtuves iekārtai būtu jānodrošina ērta tās lietošana. Nepareizi izplānotas stūra iekārtas var radīt problēmas ikdienas darbībās, piemēram, sarežģīta piekļuve ledusskapim vai pārāk augsta/zema virsma padarīs Tevi niknu diezgan ātri. Ikkatra detaļa Tavās mājās ir rūpīgi jāpārdomā, lai nākotnē, kad pavadīsi laiku savā jaunajā virtuvē, viss ir tieši tā, kā Tu vēlies.

Lietotas virtuves iekārtas

Jauna virtuves iekārta var būt dārgs ieguldījums, tādēļ reizēm cilvēki izvēlas lietotas virtuves iekārtas. Lietotas virtuves iekārtas bieži vien ir pieejamas par ievērojami zemākām cenām, un tās var būt gana labā stāvoklī. Apsverot lietotu virtuves iekārtu iegādi, ņem vērā šādus faktorus:

Stāvokli, kvalitāti un izmēru

Rūpīgi pārbaudi iekārtas stāvokli, lai pārliecinātos, ka tā nav bojāta vai ar būtiskām, Tev traucējošām nolietojuma pazīmēm. Vēl pārliecinies par lietotās virtuves iekārtas izmēriem – vai tie ir pilnībā atbilstoši Tavai virtuvei.

Cenu

Lietotu iekārtu cenas var būt atšķirīgas. Salīdzini vairākus piedāvājumus, lai atrastu labāko cenas un kvalitātes attiecību.

Garantiju

Noskaidro, vai iekārtai vēl ir spēkā tās ražotāja garantija. Iespējams, ka lietotās iekārtas pārdevējs var piedāvāt garantiju. Lietotas virtuves iekārtas, iespējams, atradīsi ss.com vai sociālo tīklu sludinājumos un atbilstošās grupās.

Aizdevums.lv Naudas kredīts līdz 15 000 EUR

Virtuves iekārtas cenas

Virtuves iekārtas cenas var ievērojami atšķirties atkarībā no izvēlētā zīmola, iekārtas veida, materiāliem un funkcijām. Izsvērta cenu analīze un budžeta plānošana palīdzēs atrast Tev piemērotāko risinājumu, kas atbilst esošajām finansiālajām iespējām. Atgādinām, ka Aizdevums.lv piedāvā izdevīgus nosacījumus un finansiālo atbalstu. Noteikumus aplūko mājaslapā.

Budžeta plānošana

Definē, cik esi gatavs iztērēt par virtuves iekārtu. Pieturies pie noteiktā budžeta.

Cenas salīdzināšana

Veic tirgus izpēti, salīdzinot dažādu veikalu piedāvājumus un pārdošanas cenas. Seko līdzi piedāvājumu aktualitātēm – iespējams, ka noskatītais variants ir pieejams par akcijas cenu.

Papildu izmaksas

Ņem vērā arī papildu izmaksas, piemēram, par piegādi, uzstādīšanu un iespējamiem remontdarbiem.

Iebūvējamās virtuves iekārtas

Iebūvējamās virtuves iekārtas ir populārs risinājums modernās virtuvēs, jo tās nodrošina mūsdienīgu, vienotu un akurātu dizainu. Tās palīdz arī optimizēt telpas pielietojumu un nodrošina vēl lielāku funkcionalitāti. Izvēloties iebūvētās virtuves iekārtas, jāpievērš uzmanība šādām lietām:

Dizainam

Iebūvējamās iekārtas ļauj radīt vienotu un harmonisku virtuves izskatu, kas labi saskan ar kopējo interjeru. Apdomā vēlamos toņus un dizaina nianses, piemēram, vai vēlies klasiskus skapīšu rokturus vai arī Tev simpatizē skapīši, kas atveras uz tiem uzspiežot.

Telpas optimizācija

Tā kā iebūvējamās iekārtas ir integrētas virtuves mēbelēs, tās palīdz efektīvi izmantot telpu un padarīt virtuvi funkcionālāku. Šādi vari “paslēpt”, piemēram, ledusskapi, trauku mazgājamo mašīnu u. tml.

Uzstādīšana

Iebūvējamo iekārtu uzstādīšanā parasti iesaistās profesionāļi, tādēļ aicinām šīs izmaksas paredzēt savā virtuves iekārtas budžetā. Nereti uzstādīšanu veic tieši ražotāja vai pārdevēja pārstāvji, kuri pārzina konkrētās zīmola nianses.

Iebūvējamās virtuves iekārtas mazām virtuvēm

Arī mazās virtuvēs var izvietot iebūvētas virtuves iekārtas. Izvēlies iekārtu, kas palīdz maksimāli izmantot pieejamo telpu, vienlaikus nodrošinot nepieciešamās funkcijas. Daži padomi virtuves iekārtu izvēlei mazām virtuvēm ir:

Kompaktas iekārtas

Izvēlies mazu un daudzfunkcionālu santehniku, piemēram, nelielu ledusskapi, plīts virsmu ar diviem nevis četriem riņķiem, kompaktu cepeškrāsni utt.

Telpas optimizācija

Izmanto vertikālo telpu, izprojektējot augstus skapjus un plauktus, kā arī stūra iekārtas, lai izmantotu katru pieejamo stūri.

Ergonomika

Pārliecinies, ka iebūvējamā iekārta ir ērti lietojama un neaizņem pārāk daudz vietas, lai virtuvē būtu pietiekama rūme kustībai – ēst gatavošanai, ēdienu servēšanai un, iespējams, arī maltītes baudīšanai, ja virtuvē paredzēta arī ēdamzona ar galdu.

Izvēloties jaunu virtuves iekārtu, ir rūpīgi jāapsver vairāki faktori, tostarp Tavs potenciālais budžets, telpas izmērs, personiskās vajadzības un vēlmes. Mazas virtuves iekārtas, stūra virtuves iekārtas, lietotas virtuves iekārtas un iebūvējamās virtuves iekārtas – katram no šiem risinājumam ir savas priekšrocības un trūkumi. Izpētot dažādas iespējas un veicot pārdomātu izvēli, Tev ir iespēja tikt pie funkcionālas un estētiski pievilcīgas virtuves, kas kalpos ilgus gadus. Atceries – sekojot līdzi aktuālajai informācijai par virtuves iekārtu cenām un īpašajiem piedāvājumiem, vari vēlamo risinājumu iegūt daudz izdevīgāk!

Veic nieka trīs soļus un saņem patēriņa kredītu līdz pat 15 000 EUR, kas kalpos Tavas jaunās virtuves iekārtas iegādei vai kādam citam pārdomātam un ļoti vajadzīgam pirkumam. Patēriņa kredīts ir ātrs un ērts risinājums, kas ļauj iegūt nepieciešamos naudas līdzekļus dažādu izdevumu segšanai. To privātpersonām izsniedz bez ķīlas, un tas ir paredzēts dažādu vajadzību īstenošanai, piemēram, sadzīves tehnikas vai kādu citu preču iegādei, pelnītam atpūtas braucienam, veselības uzlabošanai vai kāda pakalpojuma nodrošināšanai. Pieteikties tam vari, zvanot uz tālruni 1858, apmeklējot kādu no Aizdevums.lv nodaļām vai aizpildot e-pieteikumu.

Aizdevums.lv piedāvā patēriņa kredītu no 300€ līdz 15 000€ ar atmaksas termiņu no 6 līdz 84 mēnešiem.
Reprezentatīvais piemērs: Aizdevuma summa 1500 EUR, atmaksas termiņš 24 mēneši. Komisijas maksa par līguma noformēšanu 75.00 EUR. Fiksētā aizņēmuma likme 12.72% gadā (1.06% mēnesī). Kopējā atmaksas summa 1827.36 EUR. Ikmēneša apkalpošanas maksa 1.90 EUR. Ikmēneša maksājums 76.15 EUR. GPL 21.61%.