Idejas, kur svinēt dzimšanas dienu Rīgā – Aizdevums.lv

Četri draugi apsveic sievieti dzimšanas dienā ar garšīgu kūku un daudz baloniem.

Kad tuvojas dzimšanas diena, viens no svarīgākajiem jautājumiem ir – kā un kur svinēt dzimšanas dienu? Katru gadu cenšamies atrast jaunas un aizraujošas vietas, kas atstās neaizmirstamus iespaidus gan pašiem, gan uzaicinātajiem viesiem. Rīga piedāvā daudzveidīgas iespējas gan jautrām ballītēm, gan mierīgām svinībām intīmā un klusākā gaisotnē. Šajā rakstā izpētīsim dažādas dzimšanas dienas svinību vietas pieaugušajiem, lai iedvesmotu Tavu nākamo jubileju padarīt patiešām īpašu un atmiņā paliekošu.

Dzimšanas dienas svinības Rīgā
Dzimšanas dienas piedzīvojums
Mierpilnas dzimšanas dienas svinības
Alternatīvas dzimšanas dienas svinības

Dzimšanas dienas svinības Rīgā

Rīdziniekiem šķiet, ka viņi labi pārzina savas pilsētas sniegtās iespējas, taču Rīga vienmēr mainās, tādēļ jaunas, neparastas vietas parādās diezgan bieži, un reizēm, kāda vieta tiek nepelnīti piemirsta. Rīga ir bagāta ar kultūras, izklaides un gastronomijas vietām, kurās lieliski aizvadīt dzimšanas dienas svinības. Sākot no ekskluzīviem restorāniem līdz adrenalīnu rosinošiem piedāvājumiem – izvēles iespējas Taviem dzimšanas dienas piedzīvojumiem ir plašas. Ja vēl neesi pārliecināts, kur svinēt dzimšanas dienu Rīgā, apsver kādu no zemāk piedāvātajiem variantiem. 

Eleganti restorāni un neformālas kafejnīcas

Jauni un mūsdienīgi, tradicionāli un jau iemīļoti – restorānu un kafejnīcu klāsts, kas piemērots dzimšanas dienas svinībām pieaugušajiem, ir daudzpusīgs. Eleganti restorāni, piemēram, izcilā šefpavāra Raimonda Zommera vadītais “Entresol” Elizabetes ielā 22 vai Michelin ceļvedī rekomendētais un šefpavāra Dzintara Kristovska Ziemeļu garšām caurstrāvotais “Barents” piedāvā izsmalcinātu virtuvi un augstākās klases servisu, kas nodrošinās neaizmirstamu gastronomisku pieredzi. Restorāns ar satriecošu skatu uz Vecrīgu – “Fabrikas restorāns” – piedāvā baudīt gardus ēdienus, dzērienus un pasakainu pilsētas panorāmu. Tā adrese – Balasta dambis 70. Ja meklē neformālāku svinību vietu, iespējams, Tev patiks rosīgas atmosfēras kafejnīca “Andalūzijas suns” vai bārs “Kalnciema Ezītis miglā” Slokas ielā 17, kur ēdienu baudīšana iespējama reiz kursējušā tramvaja vagonā.

Bāri un naktsklubi

Ja vēlies svinēt dzimšanas dienu aktīvā, enerģiskā un dzirksteļojošā vidē, Rīgas bāri un naktsklubi ir lieliska izvēle. Tallinas ielas kvartālā naktsdzīve noris pilnā sparā, jo tajā atrodas vairāki bāri un kafejnīcas un regulāri norisinās kultūras pasākumi, kā arī festivāli. “Zefīrs“, Sporta iela 2, piedāvā ne tikai izsmalcinātus kokteiļus, bet arī gardas picas un pilsētniecisku šarmu. Veldzējošus dzērienus, craft alu, un īpašu noskaņu varēs sajust “Nurme alus darbnīcā” Vagonu ielā 21. Tur pieejama arī vasaras terase. Ja vēlies kārtīgi izdejoties līdz rīta gaismai, izvēlies klubu “Tower” Brīvības gatvē 214B – lielāko klubu Baltijā ar iespaidīgu skaņas un gaismas sistēmu, plašu deju zonu un bāru ar daudzveidīgiem dzērieniem. Nereti spilgtas ballītes notiek arī pie pašas Daugavas, Andrejostas kvartālā, Andrejostas iela 5k-14.

Kultūras un mākslas telpas

Rīga ir pazīstama arī ar savām bagātīgajām kultūras un mākslas iespējām. Ja vēlies svinēt dzimšanas dienu, izbaudot kultūru, varbūt Tev patiks kāda no pilsētas mākslas galerijām vai koncertzālēm. Iespējams, vēlies pārsteigt draugus ar kopīgu “Cosmos” ilūziju muzeja, kas atrodas Vecrīgā, Doma laukumā 1A, apmeklējumu. Neparasta aktivitāte būtu arī kopīga “Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja”, kas atrodas Ukrainas neatkarības ielā 1, apmeklēšana, savukārt laikmetīgās mākslas elpu iespējams sajust mākslas centrā “Zuzeum”, kas atrodas Lāčplēša ielā 101. Tur pieejama arī jumta terase. Kas zina – varbūt kādā no šīm vietām Tu vēlies rezervēt atsevišķu telpu savu svinību privātai atzīmēšanai…

Aizdevums.lv Naudas kredīts līdz 15 000 EUR

Dzimšanas dienas piedzīvojums

Dažiem ideālās dzimšanas dienas svinības nozīmē ne tikai labu ēdienu, dzērienus un tuvāko draugu kompāniju, bet arī piedzīvojumu pilnas aktivitātes. Ja esi viens no šiem aktivitāšu mīļotājiem, kurš novērtēs aktīvu atpūtu draugu lokā, piedāvājam zemāk minētos svinību variantus.

Piedzīvojumu parki un atrakcijas

Piedzīvojumu parki, piemēram, “Tarzāns” atrodas Siguldā, Jūrmalā un Daugavpilī, turklāt tie atvērti katru dienu no plkst. 11 līdz 19. Atpūtas alejā, Rīgā, darbojas arī “Mežakaķis“, kurā varēsi izkustēties dažādās trasēs. Trases piemērotas gan bērniem, gan pieaugušajiem. Pārvarot dažādus izaicinājumus un sajūtot adrenalīnu, pavadīsi lielisku laiku kopā ar draugiem un ģimeni. Augstuma un ātruma mīļotājiem patiks gluži vai putna lidojums 55 metrus virs Gaujas, ko Siguldā, Jāņa Poruka ielā 14, piedāvā “Zērglis”. Sajust brīvā lidojuma garšu vari Siguldā, Vidzemes šosejas 47.km, kur atrodas “Aerodium” vēja tunelis, kas simulē izpletņlēkšanas pieredzi komfortablā un kontrolētā vidē. Atzīmējot jubileju Kurzemes pusē, vari apmeklēt Ventspils Piedzīvojumu parku, kas atrodas Saules ielā 141. Tur atrodas Baltijā lielākā rodeļu trase – Ventspils rodelis.

Izlaušanās spēļu istabas

Arī Escape rooms jeb izlaušanās istabās iespējams aizvadīt lielisku ballīti. Šīs izlaušanās spēļu istabas ir piemērotas arī dzimšanas dienas svinībām pieaugušajiem, ko nodrošina pieejamās tematikas, piemēram, istabas Zāģa šausmu kabinetā, Ballīte, Dzīvoklis Nr. 13, vēl pieaugušajiem atbilstošas izlaušanās istabas atradīsi te. Rīgā ir vairāki izlaušanās istabu organizētāji, piemēram, “Escape Room Riga”, “Mysteria” u. c., kas piedāvā dažādas tematiskās spēles. Šāda izklaide ir lielisks veids, kā pārbaudīt savu loģiku, komandas sadarbošanās spēju, problēmu risināšanas prasmes, kā arī izklaidēties citādi.

Sports un aktivitātes

Ja esi liels sporta mīļotājs, apdomā iespēju dzimšanas dienā nodarboties ar savu iecienīto sporta veidu. Daudzas sporta zāles un sporta centri Rīgā piedāvā grupu nodarbības, kā arī telpu īres iespējas. Piemēram, varbūt Tu vēlies uzaicināt draugus un ģimeni uz futbola spēli? Varbūt Tu vēlies parādīt saviem tuvākajiem, ka kāpšanas zāles jeb boulderings ir aizraujošs veids, kā pārbaudīt savu spēju robežas?

Mierpilnas dzimšanas dienas svinības

Ne visi vēlas aktīvas un enerģiskas dzimšanas dienas svinības. Daži savās jubilejās vairāk novērtē relaksāciju un mieru. Ja vēlies pavadīt dzimšanas dienu mierīgā un rimtā atmosfērā, apsver iespējas, kas minētas zemāk rakstā.

SPA un wellness centri

SPA un wellness centri ir lieliska vieta, kur atpūsties un palutināt sevi gan ikdienā, gan dzimšanas dienā. Rīgā ir vairāki izcili SPA centri, piemēram, “ESPA Riga“, “Taka SPA“, “Grand Hotel Kempinski Riga”, kas piedāvā dažādas procedūras un rituālus, sākot no masāžām līdz skaistumkopšanai, kā arī pirts un ūdens baudījumu. Šī ir lieliska iespēja atslābināties un baudīt mierīgu dienu kopā ar draugiem vai ģimeni.

Laivu braucieni un pikniki

Ja Tu novērtē laiku, kas pavadīts dabā, iespējams, dzimšanas dienu Tu vēlēsies pavadīt ārā, baudot laivu braucienu pa Rīgas kanālu vai kādu no Latvijas daudzajām upēm, ezeriem. Tu vari, iznomāt laivu vai jahtu un doties, piemēram, nesteidzīgā braucienā pa Daugavu. Skaisti dabas skati un mierīga dzimšanas dienas atmosfēra garantēta. Pēc brauciena parūpējies par īpašu pikniku, tā varēsiet izbaudīt ainavu gan no Daugavas, gan krasta puses.

Divas meiteas apsveica mammu dzimšanas dienā ar sarkanām rozēm un dāvanu kastīti.

Alternatīvas dzimšanas dienas svinības

Dažkārt rodas vēlme dzimšanas dienas svinības padarīt pilnīgi atšķirīgas un netradicionālas. Ja vēlies palutināt sevi un viesus ar neparastu pieredzi, mums ir dažas alternatīvas idejas:

Gatavošanas meistarklases

Ēdienu gatavošanas meistarklases nenozīmē tikai kūku un desertu gatavošanu. Ir pieejamas arī, piemēram, steika vai hačapuri pagatavošanas meistarklases, un šādas meistarklases ir lielisks veids, kā apvienot izklaidi un kā jauna apgūšanu. Rīgā ir vairākas kulinārijas skolas un studijas, kur var piedalīties dažādās meistarklasēs un apgūt jaunas gatavošanas prasmes. Dažas meistarklašu vietas:

Dzērienu meistarklases
Restorānu servisa skola
Viesistaba
Gastronomijas Institūts

Mākslas un rokdarbu darbnīcas

Ja Tev patīk māksla un rokdarbi, varbūt dzimšanas dienu vēlies pavadīt kādā radošā darbnīcā. Rīgā ir vairākas vietas, kur var piedalīties mākslas darbnīcās, piemēram, keramikas vai gleznošanas nodarbībās. Tas būs ne tikai interesants veids, kā pavadīt laiku, bet tā būs iespēja arī radīt ko unikālu un personīgu. Atmiņās tas paliks vēl ilgi. Te dažas vietas, kur pieejamas dažādas mākslas meistardarbnīcas:

Le Made School
Laima Ceramics
Biezaart

Neatkarīgi no tā, kur izvēlēsies svinēt savu dzimšanas dienu, svarīgi ir atrast vietu un aktivitātes, kas atbilst, pirmkārt, Tavai un, otrkārt, uzlūgto viesu personībai un interesēm. Rīga piedāvā daudzveidīgas iespējas gan aktīvām, gan relaksējošām svinībām kur katram izdosies atrast ko sev piemērotu. Svarīgākais, lai šī diena būtu īpaša un prieka pilna, jo dzimšanas diena ir brīdis, kad jāsvin dzīve un visi tie labie mirkļi, kas mums tiek dāvāti.

Aizdevums.lv piedāvā patēriņa kredītu no 300€ līdz 15 000€ ar atmaksas termiņu no 6 līdz 84 mēnešiem.
Reprezentatīvais piemērs: Aizdevuma summa 1500 EUR, atmaksas termiņš 24 mēneši. Komisijas maksa par līguma noformēšanu 75.00 EUR. Fiksētā aizņēmuma likme 12.72% gadā (1.06% mēnesī). Kopējā atmaksas summa 1827.36 EUR. Ikmēneša apkalpošanas maksa 1.90 EUR. Ikmēneša maksājums 76.15 EUR. GPL 21.61%.