Dalies ar savu stāstu un iedvesmo panākumiem kampaņā “Pirmā bumba”

Dalies ar savu stāstu un iedvesmo panākumiem kampaņā “Pirmā bumba”

Pirmie soļi var būt nedroši un nepārliecinoši gan sportā, gan citās dzīves jomās. Lai pārliecība un prasmes augtu, nepieciešams līdzcilvēku atbalsts. Tā kā sports spēj mainīt dzīvi, iemācot disciplīnu, komandas darbu un izturību, Aizdevums.lv kopā ar Latvijas Basketbola savienību uzsāk kampaņu “Pirmā bumba”. Kampaņas ideja ir vienkārša, taču iedvesmojoša – publicē videostāstu par savu pirmo bumbu, pirmo pieredzi sportā vai jebkurā citā jomā, un par katru publicēto stāstu Aizdevums.lv sporta skolām dāvinās basketbola bumbas, lai palīdzētu jaunajiem sportistiem gūt savas pirmās pieredzes, nodrošinot viņu ceļu uz panākumiem nākotnē.

Kāpēc dalīties ar savu stāstu?

Ne tikai katram sportistam, bet ikvienam no mums ir sava “pirmā bumba” – simbols, kas pārstāv pirmo soli ceļā uz sportista karjeru vai lielāku mērķu sasniegšanu. Daloties šādos stāstos, cilvēki ne tikai atklāj daļu sevis un savas pieredzes, bet arī iedvesmo nākamo paaudzi uzdrošināties, rīkoties un nepadoties.
Ar saviem stāstiem zemāk dalās Latvijas basketbola zvaigznes – Dairis Bertāns, Dāvis Bertāns un Artūrs Žagars.

Dāvis Bertāns, basketbolists, kurš veiksmīgi pārstāvējis Latviju NBA, spēlējot Sanantonio Spurs, Vašingtonas Wizards un citās komandās, un ir pazīstams ar savu precīzo tālmetienu, atceras savu atgriešanos laukumā  pēc traumas, spēlējot Belgradas Partizan sastāvā Eirolīgas TOP 16 spēlē – arēnā ar 24 tūkstošiem fanu, visi sauca viņa vārdu, kad viņš iznāca laukumā.

Dairis Bertāns, basketbolists, kurš spēlējis gan Eiropas, gan NBA līgās, pārstāvot tādas komandas kā New Orleans Pelicans un vairākas Eiropas TOP komandas, stāsta par savu pirmo treniņu mazajā sporta zālē Rūjienā, kur uzplauka viņa mīlestība pret basketbolu.

Artūrs Žagars stāsta, ka viņa pirmā bumba esot bijusi 4 gadu vecumā, kad tēvs aizveda viņu uz basketbola skolu “Daugavas sporta nams”.

Sports nav tikai fiziskās veselības stiprināšanas veids – tas ir arī ceļš uz pašdisciplīnu, sociālajām prasmēm un emocionālo noturību. Daudzi jaunieši, kuri iesaistās sporta aktivitātēs, apgūst:

  • kā sadarboties komandā,
  • kā svinēt uzvaras un kā sadzīvot ar zaudējumiem,
  • kā ir būt līderim un kā – komandas loceklim.

Šīs pieredzes palīdz ne tikai sporta laukumā, bet arī skolā, vēlāk profesionālajos izaicinājumus un dzīvē kopumā. Daloties ar savu pieredzi, mēs sniedzam jaunajai paaudzei iespēju mācīties no mūsu stāstiem un rast motivāciju, lai uzsāktu savu ceļu. Kampaņa “Pirmā bumba” mudina ikvienu pievērst uzmanību tam, cik svarīgi ir sniegt atbalstu tiem, kas sper pirmos soļus sportā un citās dzīves jomās.

Kampaņas nozīme sabiedrībā

Kampaņa “Pirmā bumba” ir vairāk nekā tikai bumbu dāvināšana – tā ir kopienas veidošana, kas atbalsta jauno sportistu attīstību. Katram no mums ir iespēja kļūt par šī atbalsta tīkla daļu, sniedzot iedvesmu jauniešiem Latvijā. Ar savu stāstu palīdzību mums ir iespēja dalīties pieredzētajās dzīves mācībās un sniegt līdzās būšanas sajūtu. Katrs stāsts un katra bumba kļūst par simbolu tam, ka sabiedrībai rūp jaunā paaudze.

Kampaņa “Pirmā bumba” nav tikai par basketbolu vai sportu. Tā ir arī par atbalstu un kopējiem centieniem veicināt jauniešu izaugsmi. Tā ir iespēja mums katram kļūt par jauno talantu izaugsmes stāsta daļu, par simbolisku bumbu, kas var mainīt nākotni.

Latvijas izlases basketbolisti

Kā piedalīties “Pirmā bumba” kampaņā?

Lai piedalītos kampaņā, aicinām uzfilmēt īsu video par savu pirmo bumbu, pirmo pieredzi sportā vai jebkurā citā dzīves jomā un publicēt Facebook platformā, izmantojot mirkļbirku #Pirmābumba.

Dalies ar stāstu par savu pirmo bumbu, ripu, nūju, raketi, tikšanos ar treneri vai kādu nozīmīgu dzīves pieredzi, kas aizsākusi Tavu ceļojumu sportā vai citā dzīves jomā. Mēs vēlamies dzirdēt, kā Tu uzsāki savas sportiskās vai profesionālās gaitas un kas Tevi iedvesmo turpināt darīt iesākto.

Daloties ar personīgo stāstu, Tev ir iespēja ne tikai izcelt savu dzīvi mainošo sākuma punktu, bet arī palīdzēt jaunajiem sportistiem tikt pie savām pirmajām bumbām, kas ir būtisks solis ceļā uz viņu sportiskajiem sasniegumiem.

Ko simbolizē pirmā bumba?

Kampaņas ideja ir veidot jaunas iespējas nākamajām sportistu paaudzēm. Bumbas, ko Aizdevums.lv dāvinās sporta skolām par katru Facebook publicēto stāstu, nav tikai sporta inventārs, bet gan simbols. Tās kalpo par atbalstu tiem, kas vēl tikai sāk savu ceļu sportā. Šīs bumbas var mainīt jauniešu dzīvi, iedvesmojot viņus turpināt un sasniegt vairāk, līdzīgi kā to ir paveikuši daudzi mūsu sportisti.

Ar saviem “pirmās bumbas” stāstiem ir dalījušies arī četri mūsu, Aizdevums.lv kolēģi – Aigars, Artūrs, Inga un Jūlija.

Stāsti par pirmo bumbu bieži vien saistās ar to, kā cilvēki iepazīst komandas darbu, pieņem jaunus izaicinājumus vai pirmo reizi sajūt adrenalīnu. Mūsu kolēģis Aigars, piemēram, savu pirmo bumbu saņēma pamatskolā, kad iestājās futbola komandā. Tā bija viņa pirmā pieredze komandā , un vēl šodien palīdz darboties uzņēmējdarbībā. Arī kolēģis Artūrs atceras savu pirmo futbola bumbu, ko saņēma dāvanā no vecākās māsas – bumba palīdzēja ne tikai aizsākt viņa sportiskās gaitas, bet arī kalpoja par paraugu lieliskām brāļa un māsas attiecībām.

Kolēģes Ingas “pirmās bumbas” stāsts ir saistīts ar uzstāšanos auditorijas priekšā. Viņas pirmais publiskās runas mēģinājums Valmieras muzejā trīsdesmit acu pāru priekšā bija pārsteidzoši izaicinošs – ilga klusuma pauze līdz brīdim, kad viņa, pateicoties līdzcilvēku ticībai un atbalstam, saņēmās pateikt pirmos vārdus. Šī pieredze sniedza viņai drosmi un pārliecību, kas joprojām noder ikdienas darbā. Tas apliecina, ka pirmās pieredzes – sporta zālē vai auditorijā – var būt pagrieziena punkts ceļā uz turpmākajiem sasniegumiem.
Jūlija stāsta, ka viņas pirmā bumba ir aizrautība ar dejošanu, tas esot Jūlijas enerģijas lādiņš, pateicoties kuram, viņa iemācījusies būt disciplinēta un nepadoties pirmajās grūtībās.

Atbalsts Latvijas basketbolam

Kampaņa “Pirmā bumba” ir cieši saistīta ar basketbolu. Šī gada novembrī basketbola faniem būs iespēja atbalstīt Latvijas vīriešu basketbola valstsvienību divās Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs pret Beļģiju, kas norisināsies Arēnā Rīga 22. un 25. novembrī. Šajās spēlēs fani jeb 6. spēlētājs varēs būt nozīmīga basketbola komandas daļa ceļā uz Eiropas čempionāta finālturnīru, kas notiks Rīgā 2025. gada vasarā. Katrs līdzjutējs ir nozīmīgs komandas atbalsts, tieši tāpat kā katrs pieredzes stāsts par pirmo bumbu veicina jauno sportistu attīstību. Par spēlēm un biļešu iegādi vari uzzināt šeit.

Kampaņa “Pirmā bumba” palīdz veidot mūsu sportiskās un arī profesionālās identitātes. Tā ir iespēja dalīties ar savu pieredzi, iedvesmot citus un sniegt taustāmu atbalstu jaunajiem sportistiem viņu ceļa sākumā.

Aicinām dalīties savā pirmās bumbas stāstā un tādējādi palīdzēt attīstīt jauno sportistu karjeras. Pievienojies kampaņai “Pirmā bumba” un iedvesmo jauniešus stāties pretī dažādiem izaicinājumiem!

Kas ir Tava pirmā bumba?

Aizdevums.lv piedāvā patēriņa kredītu no 300€ līdz 15 000€ ar atmaksas termiņu no 6 līdz 84 mēnešiem.
Reprezentatīvais piemērs: Aizdevuma summa 1500 EUR, atmaksas termiņš 24 mēneši. Komisijas maksa par līguma noformēšanu 75.00 EUR. Fiksētā aizņēmuma likme 12.72% gadā (1.06% mēnesī). Kopējā atmaksas summa 1827.36 EUR. Ikmēneša apkalpošanas maksa 1.90 EUR. Ikmēneša maksājums 76.15 EUR. GPL 21.61%.