Kur paēst Rīgā? Labākās vietas, kur baudīt gardākos ēdienus, dzērienus un našķus

Kur paēst Rīgā?

Rīga ir īsta pērle – tā lutina ne vien ar skaistiem parkiem, iespaidīgu arhitektūru un daudzpusīgu kultūras un izklaižu piedāvājumu, bet arī ar dažādiem virtuves meistardarbiem gan brīžos, kad vēlies kārtīgu maltīti, gan tad, kad alksti ko nelielu vai uz kārā zoba ko liekamu. Rīgā apmierināti būs pat izvēlīgākie gardēži. No tradicionālas latviešu virtuves līdz inovatīvai modernajai virtuvei, pilsētas kulinārie piedāvājumi garšas kārpiņām liks griezties prieka virpulī. Zemāk vari iepazīties ar ceļvedi, kas aizvedīs Tevi īstā garšu un baudu ceļojumā gan uz labākajiem Rīgas restorāniem, gan uz vienkāršām, taču izteiksmīgām ēdienu un dzērienu baudīšanas vietām. Vai rakstā ir arī Tavas mīļākās vietas, kur paēst Rīgā?

Tradicionālā latviešu virtuve

“Lido”
Vairākas atrašanās vietas Rīgā

Lido” ir ikonisks vārds Rīgas ēdināšanas piedāvājumā. Tā ir vieta, ko novērtē ikviens vietējais, kad vēlas sajust iecienītāko Latvijas ēdienu garšu. Rīgā ir 15 vietas, kur pieejama “Lido” produkcija. “Lido” uzņēmuma grupā ir 12 restorāni, četri veikali Latvijā, četri restorāni Igaunijā, gaļas un kulinārijas ražotne, alus darītava un konditoreja. Lielākais restorāns Rīgā, Krasta ielā 76, ir “Lido” Atpūtas centrs, kas spēj uzņemt aptuveni 1000 cilvēku. Šajā pašapkalpošanās restorānā varēsi baudīt mājīgu noskaņu un bagātīgu ēdienu klāstu. Populārākie ēdieni ir: cepti kartupeļu salmiņi, cūkgaļas vai vistas šašliks, kotletes, cūkgaļa franču gaumē, soļanka jeb sāļvira, kartupeļu pankūkas, kafijas deserts ar vaniļas mērci u.c. Izmanto iespēju izvēlēties sezonas īpašos ēdienus – arī tie ir gardum gardi. “Lido” ir īstā vieta, kur garšīgi paēst Rīgā – aizved turp savus ārzemju viesus vai arī dodies gadījumos, kad vēlies iepriecināt sevi vai ģimeni ar kārtīgu tradicionālu maltīti.

Modernā un starptautiskā virtuve

“Shōyu”
Ausekļa iela 20-1

Shōyu” ir japāņu virtuves restorāns, kas ļauj sajust Japānas atmosfēru tepat, Rīgā. Šis elegantais restorāns lutina ar autentiskām garšām un izsmalcinātu ēdiena noformējumu. Suši, sašimi un ramen ir iecienītākā “Shōyu” apmeklētāju izvēle, pateicoties izcilām, īpaši svaigām maltīšu sastāvdaļām un prasmīgai, autentiskai japāņu ēdienu pagatavošanai. “Shōyu” ēdienkarte ieguvusi Michelin ceļveža novērtējumu kā labākās cenas un kvalitātes attiecība.

“Snatch”
Elizabetes iela 39

Snatch” ir mūsdienīga un dzīvīga vieta, kas pazīstama ar mūsdienu Itālijas ēdienkarti un stilīgu atmosfēru. Restorānā varēsi baudīt autentiskas itāļu maltītes no augstas kvalitātes sastāvdaļām, kas ietērptas neatvairāmā noformējumā. Apmeklētāji novērtē īpašos kokteiļus un debešķīgās pastas. Neatkārtojamās ēdienkartes, stilīgā interjera un enerģiskās atmosfēras dēļ “Snatch” ir populārs galamērķis gan smalku ikdienas maltīšu baudīšanai, gan īpašu gadījumu svinēšanai. “Snatch” saņēmis Michelin apbalvojumu “Bib Gourmand”, ko piešķir restorāniem, kas nodrošina lielisku ēdienu par pieejamu cenu.

Aizdevums.lv Naudas kredīts līdz 15 000 EUR

“Ferma”
Valkas iela 7

Ferma” ir izcils restorāns Rīgā, kas slavens ar mīlestību pret vietējiem produktiem, piemēram, liellopa gaļu un jūras veltēm, īpaši siļķēm, kā arī ar elegantu ēdienu noformējumu. “Ferma” atrodas pretī Kronvalda parkam, kuru var vērot no restorāna terases, baudot kārdinošās maltītes. Apmeklētāji iecienījuši sulīgos steikus un jūras veltes. Pieejams arī lielisks biznesa pusdienu piedāvājums. Pārdomāta vietējā ēdienkarte, skaista vide un izcils serviss nodrošina neaizmirstamu restorāna pieredzi. “Ferma” iekļauta Michelin ieteikto restorānu sarakstā.

Āgenskalna tirgus ēšanas zona
Nometņu iela 64

Ja vēlies nepiespiestu atmosfēru ar daudzveidīgu ēdienkarti, Tev, iespējams, patiks Āgenskalna tirgus ēdamzona, kas atrodas tirgus 2. stāvā. Vēsturiskais tirgus, kas atjaunots 2022. gadā, ir senākais tirgus Daugavas kreisajā krastā. Tas piedāvā ne vien plašu tirdzniecības zonu ēkas 1. stāvā un ārzonā, bet arī ēdamzonu ar bagātīgu piedāvājumu, kurā atradīsi ne vien picas, burgerus, poke bļodas, atspirdzinošus kokteiļus, gardu kafiju, konditoreju un austrumu ēdienus, bet arī ukraiņu nacionālo virtuvi. Tirgus aizvedīs Tevi kulinārā ceļojumā, kas iepriecinās visas maņas. Apmeklētāji tajā novērtē dzīvīgo atmosfēru, daudzpusīgās maltīšu iespējas un vietējo delikatešu nogaršošanas iespēju brīvā, kolorītā vidē.

Galerija Centrs “Burzma”
Audēju iela 16

Galerija Centrs, kas atrodas Rīgas sirdī un ir Baltijā pirmā iepirkšanās galerijas zem stikla jumta, ir mājvieta “Burzma” restorāniem. Garšu un notikumu telpa “Burzma” piedāvā Itālijas, Meksikas, Āzijas, Japānas u.c. zemju iecienīto virtuvi. Piedāvājumā atradīsi gan veselīgus salātus un smūtijus, gan sātīgus burgerus, picas, desertus un dzērienus. Izvēlies kādu kārdinošu maltīti un mīļāko kokteili, ko varēsi baudīt ar skatu uz Vecrīgas jumtiem. “Burzma” ir piemērota vieta, kur paēst vakariņas Rīgā, jo plašais virtuves piedāvājums ir kā radīts jautrai vakarēšanai draugu lokā.

“Street Burgers”
Vairākas atrašanās vietas Rīgā

Street Burgers” šobrīd pieejams četrās vietās Rīgā – centrā, Blaumaņa ielā 6, Āgenskalnā, Meža ielā 4a, T/C “Spice” un T/C “Sāga” –, kā arī Ādažos un Liepājā. Tā ir vietējo un pilsētas viesu iecienīta vieta, kurā varēsi izbaudīt gurmānu burgerus un neformālu atmosfēru. Piedāvājumā ir vairāk nekā 20 dažādi burgeri, salāti un uzkodas. “Street Burgers” izmanto tikai labāko liellopu šķirņu izlases gaļu, kas pieejama Latvijā. Apmeklētāji novērtē gardos burgerus un piedevu dažādību. Mierpilnā atmosfēra un draudzīgā apkalpošana padara “Street Burgers” par lielisku izvēli atpūtai un maltītēm.

Rīgā ir plašas iespējas izbaudīt kvalitatīvus un patiešām gardus ēdienu gan restorānos, gan kafejnīcās

Kafejnīcas un bistro

“Mārtiņa Beķereja”
Vairākas atrašanās vietas Rīgā

Mārtiņa Beķereja” ir senākā konditoreja Latvijā. To iecienījuši saldu un sāļu mīklas izstrādājumu jeb bulciņu mīļotāji. Kafejnīcas atrodas šādās vietās Rīgā: Brīvības ielā 80, Vaļņu ielā 28, Marijas ielā 19, Deglava ielā 120, Ikšķiles ielā 14, Anniņmuižas bulvārī 40b, Nometņu ielā 64 (Āgensklana tirgū), kā arī Merķeļa ielā 2. Beķerejās katrs izstrādājums tiek gatavots no dabīgām sastāvdaļām pēc senākajām tradīcijām, turklāt viss tiek cepts turpat, uz vietas. Patīkams bonuss ir arī demokrātiskās cenas. Apmeklētāji iecienījuši kanēļmaizītes, magoņmaizītes ar un bez šokolādes, speķa pīrāgus un siera bulciņas. Ja Tev garšo dažādas smalkmaizītes, šī ir īstā vieta, kur iegādāties ko grēcīgi kārdinošu par pievilcīgu cenu.

“MiiT Coffee”
Lāčplēša iela 10

MiiT Coffee” ir moderna kafejnīca, kas iemantojusi popularitāti īpaši gardas kafijas un veģetāriešiem, kā arī vegāniem draudzīgas ēdienkartes dēļ. Ja esi īsts kafijas mīļotājs, ja labprāt izvēlies veģetāras alternatīvas savām maltītēm, ja vēlies kādu gardu kokteili, “MiiT Coffee” ir labākā izvēle. Kafejnīcā vari iegādāties augstas kvalitātes kafiju, inovatīvus ēdienus un brīvu atmosfēru. Iesakām nogaršot Tako bļodu, kādu no burgeriem un marakujas vai pistāciju krēma groziņus. Ja vēlies ko vieglu vai ne tik tradicionālu, dodies uz “MiiT Coffee”!

“Kalve Coffee”
Vairākas atrašanās vietās Rīgā

Kalve Coffee” nozīmē izcilu kafijas pieredzi, nodrošinot plašu kafijas klāstu. “Kalve Coffee” ir spaciality kvalitātes kafijas grauzdētāji, kas ir patiesi pret visām iesaistītājām pusēm. Turklāt Zaļā kafija, ko Kalve grauzdē paši, ir atbilstoša augstākajiem starptautiskā novērtējuma standartiem. “Kalve Coffee” atradīsi šādās vietās Rīgā: Stabu ielā 38, Baznīcas ielā 13, Miera ielā 19 un Nometņu ielā 64 (Āgenskalna tirgū). Izbaudi augstas kvalitātes kafiju un nogaršo ceptuves labumus, piemēram, neaizmirstamo kardamona maizīti. Apmeklētāji Kalvē novērtē lielisko kafiju, Kalve mākslas kolekciju (kafiju īpašos iepakojumos) un draudzīgo personālu.

“KŪRE ceptuve”
Baznīcas iela 33 un Vārnu iela 9

KŪRE ceptuve” ir kafejnīca un maizes ceptuve, kas specializējas Portugāles olu krēma kūciņu jeb Pastel de nata un zviedru semlu jeb štopkūku cepšanā, turklāt piedāvā ne tikai tradicionālās garšas kūciņas, bet arī, piemēram, krēmkūciņu sāļās versijas. Šī iecienītā vieta piedāvā ne tikai gardas kūciņas, bet arī pašceptas maizes klaipus, kā arī izcilu kafiju un citus dzērienus. Izbaudi gardo ceptuves piedāvājumu un mājīgo atmosfēru Kūrē! Vietas, kur paēst Rīgā, ir daudz, taču “KŪRE ceptuve” ir tā vieta, kas katram rīdziniekam jāapmeklē vismaz reizi dzīvē.

“Molberts saldējums”
Vairākas atrašanās vietas Rīgā

Vai Tev garšo saldējums? Vai Tev garšo īsts, pašu rokām gatavots saldējums no labākajām sastāvdaļām? Tiem, kuri mīl saldējumu, noteikti jāapmeklē “Molberts” kafejnīcas, kas atrodas trīs vietās Rīgā: Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12, Blaumaņa ielā 16/18, Nometņu ielā 64 (Āgenskalna tirgū). Klasiskas un arī jaunas, citur nebaudītas garšas pārsteigs Tevi ar bagātīgo garšu un krēmīgo tekstūru. Augstas kvalitātes dabīgas sastāvdaļas, roku darbs un mīlestība pret saldējumu šeit izpaužas visā savā krāšņumā. Iespējams, populārākās garšas “Molbertā”: vaniļas ar šokolādes braunijiem un sāļo karameli, dubultās šokolādes braunijs, ogu sorbeti un īpašas sezonālās garšas. Tu jau sen esi pelnījis šo lielisko saldējumu!

Labas vietas, kur paēst Rīgā, ir nudien daudz. Rīgā ir plašas iespējas izbaudīt kvalitatīvus un patiešām gardus ēdienu gan restorānos, gan kafejnīcās. Ja vēlies izmēģināt tradicionālo latviešu virtuvi, baudīt mūsdienīgus ēdienus no visas pasaules vai vienkārši atpūsties, malkojot gardu kafiju, vai palutināt sevi ar smalkmaizīti vai saldējumu, Rīga ir bagāta ar patīkamām vietām, kur ieturēties ar visdažādākajiem kulinārajiem dārgumiem.

Uzzini arī citu vērtīgu informāciju mūsu blogā!

Aizdevums.lv piedāvā patēriņa kredītu no 300€ līdz 15 000€ ar atmaksas termiņu no 6 līdz 84 mēnešiem.
Reprezentatīvais piemērs: Aizdevuma summa 1500 EUR, atmaksas termiņš 24 mēneši. Komisijas maksa par līguma noformēšanu 75.00 EUR. Fiksētā aizņēmuma likme 12.72% gadā (1.06% mēnesī). Kopējā atmaksas summa 1827.36 EUR. Ikmēneša apkalpošanas maksa 1.90 EUR. Ikmēneša maksājums 76.15 EUR. GPL 21.61%.